Η ανοησία και η σπατάλη… πάνε μαζί 2018-02-08T22:20:15+00:00

Project Description

Η ανοησία και η σπατάλη… πάνε μαζί

Από τον Κώστα Κοσοβίτσα

Η διοίκηση Στεργίου παρέλαβε το ΚΑΠΗ της Ν. Πεντέλης, στεγασμένο σε ένα μισθωμένο ακίνητο με μηνιαίο κόστος 350 €, δίπλα από την Κεντρική Πλατεία. Ήθελε κάτι άλλο. Διέθετε, σχεδόν δίπλα, το Δημοτικό κτίριο της Ν.Πεντέλης. Όπως είναι γνωστό, αυτό διαθέτει στον Α΄ όροφο μία ενιαία αίθουσα 110 μ2, με χώρους υγιεινής, που μέχρι το 2006 λειτουργούσε ως αίθουσα εκδηλώσεων. Αντί να αποξηλώσουν τα ελαφρά χωρίσματα των γραφείων (μια διαδικασία που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα) και να στεγάσουν το ΚΑΠΗ, προσθέτοντας –ενδεχομένως- έναν ανελκυστήρα (που θα κόστιζε 7.000 €), για ευκολότερη πρόσβαση από τα μέλη του ΚΑΠΗ ή και ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα στελέχη της διοίκησης, κατέληξαν σε μια άλλη απόφαση:

Επέλεξαν ένα κατάστημα, στο άλλο άκρο της Ν.Πεντέλης , ανοίκιαστο για περισσότερα από δέκα χρόνια, το οποίο νοίκιασαν έναντι 830 €/μήνα. Μέχρι σήμερα, έχουν δαπανήσει για τη διασκευή του και τα νοίκια 2,5 χρόνων, πάνω από 60.000 €. Με λίγα λόγια, αναβάθμισαν την ξένη περιουσία (αλήθεια, ποιος είναι ο τυχερός ιδιοκτήτης του;) και απαξίωσαν το δημοτικό κτίριο, αφού στα 400μ2 χώρων κυρίας χρήσεως που διαθέτει, στεγάζει το ΚΕΠ και 2 γραφεία.

Και πιο είναι το πιο οδυνηρό αποτέλεσμα; Ελάχιστοι ηλικιωμένοι μπορούν να το επισκεφτούν, καθώς λόγω απόστασης από το κέντρο της πόλης, επιβάλλεται η χρήσης συγκοινωνίας. Αντίθετα, οι περισσότεροι στριμώχνονται στις καφετέριες της Κεντρικής Πλατείας.

Εδώ και καιρό τους προτείνουμε να αξιοποιήσουν το κτήριο του πρώην Δημαρχείου της Νέας Πεντέλης, χωρίς να λαμβάνουμε καμία απάντηση. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν σπαταλούν τα δικά τους χρήματα, αλλά τα χρήματα των δημοτών της Πεντέλης…