Κληροδότημα Καλαμβόκη: «Φέσι» 160.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ και αναστολή παροχής επιδόματος προς νέες και παιδιά που στερούνται οποιουδήποτε πόρου 2019-03-29T19:20:53+00:00

Project Description

O μύθος της χρηστής διοίκησης Στεργίου καταρρέει με… πάταγο όσο πλησιάζουμε στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κρύβει και μια νέα αποκάλυψη για το πώς ο δήμαρχος της πόλης χειρίζεται μείζονα θέματα του Δήμου.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Μαρτίου ήταν η ώρα να μάθουμε πώς η σημερινή διοίκηση χειρίζεται την υπόθεση του κληροδοτήματος του ευεργέτη Καλαμβόκη. Το αίτημα που διατυπώθηκε από το μέλος της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή» Ευαγγελία Μπουσίου για το πώς υλοποιείται η επιθυμία του διαθέτη ήταν αρκετό για να αποκαλύψει τα εξής:

  1. Η… χρηστή διοίκηση Στεργίου άφησε απλήρωτο τον ΕΝΦΙΑ του κληροδοτήματος (δημαρχείο Πεντέλης) τα έτη  2015, 2016,2017 και 2018, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να οφείλεται συνολικά για το κληροδότημα το ποσό των 160.000 ευρώ (ετήσιο ΕΝΦΙΑ ποσού 28.000 ευρώ, συν τις προσαυξήσεις).
  2. Εξαιτίας αυτών των χειρισμών, ελλείψει χρημάτων, έχει ανασταλεί η αποδοχή αιτημάτων από άπορες νέες που παντρεύονται και άπορα παιδιά, στους οποίους υποτίθεται ότι ο Δήμος διανέμει κάθε χρόνο το συγκεντρωθέν ποσό από το ενοίκιο του δημαρχείου (με βάση τη διαθήκη του ευεργέτη, ο Δήμος πρέπει να καταβάλλει μηνιαίο ενοίκιο για το  δημαρχείο, το δε ποσό που θα συγκεντρώνεται ετησίως θα διανέμεται στις παραπάνω κατηγορίες συνδημοτών μας).

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι  κάποια εποχή αρμόδιο για την παραπάνω διανομή ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ερχόταν υποχρεωτικά και ο απολογισμός σχετικά με τη διάθεση των ποσών. Όμως από τη συγκρότηση ειδικής  επιτροπής με την παραπάνω αρμοδιότητα, με πρόεδρο το δήμαρχο, τα πράγματα άλλαξαν, προφανώς για να μπορεί να ασκεί ανενόχλητος τη… χρηστή του διοίκηση.

Έτσι, φθάσαμε σήμερα,  λόγω αστοχίας της διοίκησης, όχι μόνο να χρωστάει το κληροδότημα Καλαμβόκη 160.000 ευρώ για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ, αλλά και να έχουμε σταματήσει ως Δήμος να βοηθάμε τις νέες και τα παιδιά του Δήμου μας που έχουν αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, παραβιάζοντας την επιθυμία του διαθέτη Καλαμβόκη.

Όταν μιλούν τα γεγονότα, κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει… Η διοίκηση Στεργίου πρέπει και θα αλλάξει τον Μάιο του 2019, γιατί απέδειξε στην πράξη ότι μόνο ζημιές έχει να προσφέρει πλέον στον Δήμο.