Συγγνώμη που σας χαλάσαμε τη φιέστα κ. Στεργίου! 2018-02-09T15:50:25+00:00

Project Description

Συγγνώμη που σας χαλάσαμε τη φιέστα κ. Στεργίου!

Από τον Αντώνη Φειδοπιάστη, Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης  «Νέοι Άνθρωποι-Νέα αρχή»

Σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή υποχρεούνται να κάνουν τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων τους κατά τον προηγούμενο χρόνο.

Έτσι, λοιπόν, στις 2/11 έγινε ο ετήσιος απολογισμός της διοίκησης του δήμου μας .

Ο δήμαρχος Πεντέλης, μιλώντας επί μία ώρα και ένα τέταρτο, έκανε τον απολογισμό του 2016. Μόνο που φρόντισε, μιας και δεν είχε να μας πει και πολλά πράγματα για την χρονιά που πέρασε, να ξεκινήσει από το 2011, επαναλαμβάνοντας το ίδιο τροπάριο. Μάλιστα για να καλύψει την μία ώρα και ένα τέταρτο τις ομιλίας του φρόντισε να τα επαναλάβει τρεις φορές για να τα εμπεδώσουμε καλά όσοι βρεθήκαμε εκεί, προσπαθώντας να μετατρέψει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε φιέστα.

Ας δούμε, όμως, τι δεν είπε ο κ. Στεργίου ξεκινώντας από το 2011.

1. Ήρθε σε επαφή κρυφά με την ΑΕ που είχε συστήσει η Εκκλησία της Ελλάδος (ΦΕΚ) και συμφώνησε να εγκατασταθούν φωτοβολταικά στο Πεντελικό βουνό, που πέρα από την καταστροφή του περιβάλλοντος ο δήμος δεν θα είχε κανένα όφελος.

2. Προσπάθησε να κάνει εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στο λατομείο Μαλτέζου, μαζεύοντας τα απορρίμματα όλης της Αττικής στην Πεντέλη και επειδή ο δήμος δεν διέθετε τα ανάλογα κονδύλια είχε βρει και τον ιδιώτη επενδυτή.
Και σε αυτή την περίπτωση ο δήμος και οι κάτοικοι δεν θα είχαν κανένα όφελος.
Και στις δύο περιπτώσεις οι κινητοποιήσεις των κατοίκων σταμάτησαν τις προσπάθειες του δημάρχου.

3. Στο τομέα της καθαριότητας, αρνείται με εμμονή όλα αυτά τα χρόνια να επανασχεδιάσει και να ενοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας κρατώντας τις τρείς δημοτικές κοινότητες δήθεν αυτόνομες. Το αποτέλεσμα είναι και η πόλη βρώμικη αλλά και ο δήμος να «μπαίνει μέσα» κάθε χρόνο πάνω από 500.000 ευρώ.
Παρόλα αυτά εξήγγειλε την επόμενη χρονιά μείωση δημοτικών τελών, ίσως γιατί ξεκινάει η προεκλογική περίοδος!

4. Στο κυκλοφοριακό της δκ Μελισσίων έχει εξαγγείλει νέα κυκλοφοριακή μελέτη από το 2011. Αντί της εκπόνησης της νέας μελέτης, γίνονται σημειακές παρεμβάσεις κατά το δοκούν και χωρίς την συμβολή ειδικού.

5. Φρόντισε, με απόφαση της μελών του ΔΣ που πρόσκεινται στην διοίκηση, να καταργήσει τον συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο που είχε αποκτήσει ο τ. δήμος Μελισσίων από αντιπαροχή στην καρδιά της πόλης μόνο και μόνο για να μην κρύβεται η ταμπέλα του LIDL που βρίσκεται δίπλα.
Η ενέργεια του αυτή στοίχισε στον δήμο μερικά εκατομμύρια ευρώ.

6. Οδήγησε εσκεμμένα σε εσφαλμένη απόφαση τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του (με κίνδυνο να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος μιας και ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο ΔΣ) για την μη έκδοση άδειας στο super market Βασιλόπουλος.
Απόφαση που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής μετά από προσφυγή της Βασιλόπουλος ΑΕ. Εάν ο Δήμαρχος δεν ήθελε άλλο ένα super market μέσα στην πόλη και μάλιστα στην Π. Τσαλδάρη όπως ο ίδιος έλεγε μέσα στο ΔΣ γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν άλλαξε το ΓΠΣ των Μελισσίων;

7. Προσπαθεί να εκχωρήσει τον οδοφωτισμό της πόλης σε ιδιωτική εταιρεία χρεώνοντας τους κατοίκους για τα επόμενα 15 χρόνια με το ποσό των 7.000.000 ευρώ. Του είχαμε αντιπροτείνει -μέσα στο ΔΣ αλλά και δημόσια- την αντικατάσταση όλου του δημοτικού οδοφωτισμού από πρόγραμμα που τρέχει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα στοίχιζε 1.900.00 ευρώ. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΤΠΔ έχει κάνει παρουσίαση μέσα στο ΔΣ.

8. Και επειδή κατά την άποψή μας η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο για να κάνει κριτική αλλά και να καταθέτει προτάσεις, επισκεφτήκαμε από κοινού με δύο Αντιδημάρχους ύστερα από δική μας υπόδειξη και πρωτοβουλία τον Πρόεδρο του ΤΠΔ και συμπολίτη μας κ. Κώστα Βαρλαμίτη. Εκεί εξασφαλίσαμε επιτόκιο 2,25% για τις καταθέσεις του Δήμου αντί του 0,1% που έχει στις ιδιωτικές τράπεζες.

9. Προτείναμε στην δημοτική αρχή να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με επιτόκιο 3,30% και δεκαετή διάρκεια για την αγορά εξοπλισμού (απορριμματοφόρα, κάδοι, μηχανήματα κλπ). Αντ’αυτού, ο Δήμαρχος έκανε ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό για την αγορά , μεταχειρισμένου εκχιονιστικού (ίσως γιατί τα χιόνια πουλάνε στην τηλεόραση).

10. Από ολιγωρία του Δημάρχου δεν έγινε έφεση σε δικαστική απόφαση που κέρδισαν οι εργαζόμενοι του δήμου κάνοντας δικαστικά τερτίπια (αναίρεση στον Άρειο Πάγο για να μην βρεθεί με παράβαση καθήκοντος) με αποτέλεσμα να παρακρατεί τα χρήματα τους δείχνοντας σήμερα υψηλά ταμιακά διαθέσιμα. Ενώ στην πράξη είναι πλασματική και η καλή οικονομική εικόνα του δήμου.

11. Μίλησε ο δήμαρχος για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας λέγοντας υπό μορφή συνθήματος «Καμία κεραία κινητής τηλεφωνίας εντός πόλης» αυτό που δεν μας είπε είναι ποιες κεραίες κατέβασε ο Δήμος από 2011 έως σήμερα; Η απάντηση είναι ΚΑΜΙΑ. Αντιθέτως η μόνη κεραία που κατέβηκε ήταν στην 28ης Οκτωβρίου στα Μελίσσια, από μέλη της παράταξης μας.

12. Το 2005 στον τέως Δήμο Νέας Πεντέλης εγκρίθηκε το νέο ΓΠΣ όπου εκεί προβλεπόταν η ένταξη στο σχέδιο της περιοχής που εφάπτεται στην οδό 25 Μαρτίου. Και ενώ οι διαδικασίες προχωρούσαν κανονικά το 2011 η διοίκηση του κ. Στεργίου φρόντισε να χάσει τον φάκελο και να τον ξαναβρεί το 2017, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά κονδύλια για την κατασκευή ιδιόκτητου παιδικού σταθμού.

13. Υπόδικος βρίσκεται σήμερα πρόεδρος ΝΠΔΔ του δήμου για προηγούμενη θητεία του σε άλλο νομικό πρόσωπο του δήμου ύστερα από έκθεση των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και του ΓΓ Καταπολέμησης της Διαφθοράς για κατατμήσεις έργων και αναθέσεις σε συγγενικό του πρόσωπο.
Βέβαια ο δήμαρχος της πόλης φροντίζει να καλεί τους πολιτικούς του φίλους μέσω του e-mail του δήμου για ουζάκι στο κυλικείο του δημοτικού κολυμβητηρίου, χρεώνοντας τους και 5 ευρώ το κεφάλι

14. Τέλος, παραπληροφορώντας και παραπλανώντας το ΔΣ της πόλης προσπάθησε να εντάξει στο σχέδιο 42 οικόπεδα δασικά και έκτος σχεδίου στον λόφο του Προφήτη Ηλία στην Νέα Πεντέλη εξυπηρετώντας προεκλογικές συμφωνίες. Αποσιωπά ακόμη και σήμερα έγγραφο του ΥΠΕΚΑ που αποστάλθηκε στο Δήμο στις 24/10/2017 (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ ΔΤΟΠΕΦ/21773/267), το οποίο λέει ρητά πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι εκτός σχεδίου δασική. Κατά τη διαδικασία του απολογισμού, ο κ. Στεργίου δήλωσε πως δεν θέλει να εξυπηρετήσει κανέναν δικό του, παρότι τα συμβόλαια ιδιοκτησίας που έχουμε στα χέρια μας αποδεικνύουν ότι εμπλέκεται στενό συγγενικό πρόσωπο δημοτικού συμβούλου της παράταξης του.

Δυστυχώς για την διοίκηση του δήμου Πεντέλης θα είμαστε πάντα παρών στην καθημερινότητα της πόλης για να επικροτούμε τα καλά, να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα αλλά κυρίως να προτείνουμε λύσεις για το προβλήματα του τόπου.

Συγγνώμη, λοιπόν, που σας χαλάσαμε την φιέστα κ. Στεργίου!