Πρόγραμμα 2019-03-29T16:32:05+00:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι δημοτικές εκλογές βρίσκουν τον Δήμο μας σε μια παρατεταμένη 8ετή στασιμότητα, με μια μονοδιάστατη αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων του Δήμου και ένα ξεπερασμένο σύστημα διοίκησης που συνοψίζεται στη φράση «Ενός ανδρός αρχή».

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος αυτά τα χρόνια. Η απερχόμενη διοίκηση «επαναπαύθηκε». Οι υποδομές παραμελήθηκαν, οι δημοτικές λειτουργίες υποβαθμίστηκαν, ο διάλογος στα θεσμικά όργανα του Δήμου ήταν ανύπαρκτος, η αδιαφάνεια κυριάρχησε, με ζημιές στη δημοτική περιουσία, οι απολογισμοί έγιναν «φιέστες», όπου όλα «προωθούνται» και τίποτε δεν γίνεται.

Η έξοδος από το σημερινό τέλμα δημιούργησε την ανάγκη για συσπείρωση των ζωντανών δυνάμεων του Δήμου μας, πέρα από πολιτικές, με πρόγραμμα και με διάθεση να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο.

Σε αυτή την απαίτηση ανταποκριθήκαμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες, συνθέτοντας δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων.

Μας ενώνει το πρόγραμμά μας για χρηστή και «διαφανή» διοίκηση και το πάθος για την υλοποίησή του. Για να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στην ανάπτυξη, με γρήγορα βήματα, με συλλογική προσπάθεια, με διάλογο.

Εμείς, ως ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κάνουμε τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Αλλάζουμε σελίδα στον Δήμο Πεντέλης. Μια σελίδα λαμπρή, που θα τη γράψουμε όλοι μαζί.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για τη διοίκηση του Δήμου. Σας προσκαλούμε για να φέρουμε την αλλαγή στην τοπική κοινωνία, προτάσσοντας τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα στη λήψη των αποφάσεων, την τακτική και ουσιαστική λογοδοσία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, την κοινωνική στήριξη αυτών που έχουν ανάγκη, τη σύγχρονη, αξιόπιστη και χρηστή διοίκηση.

Με όραμα, με γνώση, με όρεξη για δουλειά.

Αντώνης Φειδοπιάστης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης